Loading

Общинският съвет в Радомир удължи срока на безвъзмездно ползване на сграда, общинска собственост в село Извор

Не можете да ползвате тази форма, защото нямате инсталиран/активиран JavaScript във Вашия браузер.

В момента там се помещава социалния център. Сградата е предоставена безвъзмездно до 31 декември 2015 година. Минипарламентът задължи кмета Пламен Алексиев да сключи договор за ползване на имота с Елисавета Миленова – председател на УС на сдружението.

Сградата е със застроена площ от 275 кв. м. и е предоставена през 2006 година на сдружението за социални услуги „Дневен център за стари хора“ и „Защитено жилище за възрастни хора с физически увреждания „Св. Троица“. Двете социални услуги бяха изградени от „Общество и православие“ чрез финансиране на проекти по Програма „Деинституционализация на социалните дейности за предоставяне на социални услуги в общността“ като напълно отговори на клаузите на договора. След приключване на финансирането на програмата с решения на Общинския съвет в Радомир Агенцията за социално подпомагане към социалното министерство учреди делегирана държавна дейност за двете услуги.
Капацитетът на дневния център е 30 души, той се посещава от възрастни и от съседните на Извор села. защитеното жилище – 10.

източник:mirogled.com