Loading

Петър Стоянов в компанията на Дейвид Рокфелер , Збигнев Бжежински , Хенри Кисинджър, Ангела Меркел и Марио Монти

Не можете да ползвате тази форма, защото нямате инсталиран/активиран JavaScript във Вашия браузер.

Бившият български президент Петър Стоянов е в Берлин, където в тържествената зала на обновения Райхстаг се провежда заседание на Трилатералната комисия, научи "24 часа".

Тази комисия, известна още като TLS, официално се води неправителствена организация, дискусионна група на много влиятелни интелектуалци и индустриалци.
Заради огромното й влияние обаче се твърди, че тя функционира като "световно правителство в сянка".

Създадена е през 1973 г. от магната Дейвид Рокфелер, глава на фамилията Рокфелер, и от Збигнев Бжежински.

Идеята е била комисията да е място, където Америка, Европа и Япония обменят идеи за бъдещето. Сегашното заседание на организацията е посветено на нейната 40-годишнина.

Петър Стоянов е член на изпълнителното бюро на Европейската група на Трилатералната комисия.

На заседанието е бил и самият Дейвид Рокфелер, почетен председател на комисията. Снощи трябваше да се присъедини и канцлерът на Германия Ангела Меркел заради традицията на всяко заседание на комисията да има посрещане от държавния глава и министър-председателя на страната, където се провежда срещата.

Сред членовете на комисията са Хенри Кисинджър, шефът на Международния олимпийски комитет Жак Рох, бившият служебен премиер на Гърция Лукас Пападимос, италианският премиер в оставка Марио Монти (по модела на неговото правителството е служебното у нас, според президента Росен Плевнелиев).

Очевидно срещи като тази в Берлин е имал предвид Петър Стоянов, когато миналата година оттегли кандидатурата си в Конституционния съд "заради международни ангажименти"./24chasa.bg/